Heb je een vraag?

Je kan mij ook altijd een whatsapp bericht sturen

EEN BUITENGEWONE TROUWFILM VOOR UNIEKE KOPPELS

SCROLL

Als je gaat trouwen sta je aan het begin van een nieuw verhaal. Een verhaal dat gaat over geluk en tranen. Hoge verwachtingen. En hoop op een mooie toekomst. Het is jullie verhaal en dat moet worden verteld om door te kunnen geven aan de komende generaties.

Natuurlijk, je kunt die ene oom met z’n nieuwe videocamera vragen om een flitsende reportage, maar de kans om jullie huwelijksdag perfect in beeld te brengen is eenmalig. Alleen een professional kan vooraf de garantie geven dat het goed wordt. Een garantie waar je met je trouwen ook echt op kunt vertrouwen.

Een buitengewone trouwfilm voor unieke koppels

Het scenario staat op papier, de champagne is gekoeld en de cateraar is er helemaal klaar voor. Jullie, als hoofdrolspelers én regisseurs, bepalen wat deze speciale dag allemaal gebeurt: de setting, decors en muziek, de talloze figuranten. En ik als videograaf ben scherp gefocused om jullie trouwdag zo perfect mogelijk in beeld te brengen.

Mijn naam is Dominick Verstoep en ik heb een passie voor trouwfilms. Hoe dat komt? Geen idee, maar ik vind de sfeer, locaties en emoties tijdens zo’n dag vaak geweldig om mee te maken. Dat is waarom film zo’n fantastisch medium is en een bruiloft mij elke keer weer zo enthousiast maakt. En je kunt erop rekenen dat je dat enthousiasme terug gaat zien in jullie trouwfilm. Als ik een trouwfilm maak zorg ik ervoor dat jullie als koppel centraal staan. Dit wordt de dag waarover jullie hebben gedroomd en naar toe hebben geleefd en die het verdient om in beeld te worden gebracht als een document voor het leven.

Take one, en Actie!

Met meer dan 9 jaar ervaring en uitgeroepen tot winnaar categorie trouwfilm van top trouwbedrijven, zorg ik ervoor dat jullie alleen aandacht voor elkaar en jullie geliefden hoeven te hebben op jullie grote dag. Geen zorgen of een shot wel wordt vastgelegd maar voor de volle 100% genieten van de dag waar jullie zo lang naar hebben toegeleefd. Ik leg de shots vast waar jullie van droomden en zelfs de momenten die jullie gemist hebben zodat de trouwfilm een levenslange herinnering zal worden. 

01. Prijswinnend en ervaren

02. Persoonlijk en tijdloos

De lach van je geliefde, de bevestigende hand van je vader op je schouder, dat lachje van je moeder en natuurlijk die ondeugende blik die boekdelen spreekt in de 'geheime taal' tussen jullie beide. Deze momenten maakt een trouwfilm echt persoonlijk en tijdloos. Deze momenten worden de dag heen onzichtbaar vastgelegd op beeld om later terug gezien te worden op jullie trouwfilm. 

03. Met oog voor detail

De details in een trouwfilm zijn o zo belangrijk. Door gefocust te zijn op de details wordt jullie trouwfilm een echt filmisch liefdesverhaal. Een film van bioscoopklasse.

Hoe word je videograaf? Voor mij begon het toen ik zeven jaar oud was en ik mijn vader's Sony VHS camcorder in handen kreeg. De eenmaal gewekte interesse bleef altijd aanwezig en na de filmclub op de middelbare school ben ik Internationale Media & Management gaan studeren in Den Haag.

Tijdens mijn studie heb ik workshops gevolgd bij de Rutger Hauer Filmfactory en stage gelopen bij Jerry Bruckheimer Films (producent van o.a. Top Gun, CSI en de Pirates of the Caribbean reeks) in Hollywood en Eyeworks Film & TV Drama (o.a. Nova Zembla en New Kids) in Amsterdam.

Daarnaast ben ik medeverantwoordelijk geweest voor de productie van informatiegerichte video’s voor het ROC van Twente en diverse bedrijven in Nederland, politieke promotionele video’s voor landelijke televisie (Staten Generaal der Tweede Kamer, Den Haag).

 Tot mijn verdere werkzaamheden behoorden het produceren van informatieve video’s (inclusief webinars) voor de rechtspraktijk, video’s voor makelaars in Nederland en Spanje en diverse andere projecten voor grote en kleine bedrijven in binnen- en buitenland.

HI! Ik ben Dominick Verstoep. Award-winning trouwfilmmaker.

Foto met Frits Sissing toen ik de award van 'top trouwvideograaf 2021-2022' in ontvangst nam.

Foto gemaakt door een bevriende fotograaf tijdens een bruiloft

Foto in mijn studio in Apeldoorn

Ik ben onder andere vernoemd en vermeld op onderstaande bruiloft inspiratie websites:

SameDaYEdit van Tseard & Julia uit Sneek.

BRUILOFTEN IN DE SPOTLIGHT

Ben je benieuwd naar voorbeelden van mijn werk, dan kun je hier trailers bekijken van trouwfilms die ik de afgelopen jaren heb mogen maken. Een trailer is een korte samenvatting van een trouwfilm die ik na 1-2 weken deel. Een trouwfilm trailer zit inbegrepen bij elk pakket en kan eenvoudig worden gedeeld met familie, vrienden en bekenden. Voor de goede orde: een trouwfilm is dermate persoonlijk dat ik deze nooit deel met anderen dan het betrokken stel. Voor alle trailers op deze website is toestemming verleend door de betrokken stellen. 

Trailer van Marthe en Alexander uit London

Trouwfilm tailer van Hans & Inez uit Veenoord

Trailer van RENEE en STEFAN uit BARENDRECHT

Spreken mijn trouwfilms jullie aan en herkennen jullie je in de stijl die ik film dan hebben we een match! Super leuk! De volgende stap is een de brochure aanvragen waar in verder in ga op de technieken die ik gebruik en zien jullie mijn prijsmenu kaart. Ik werk namelijk met een a la carte prijsmenuHoe nu verder? Wat kost een trouwfilm?

Bij een a la carte prijsmenu kiezen we (net zoals op een menu kaart bij een restaurant) uit wat jullie willen in plaats van een vooraf bepaald pakket. 

Een complete trouwfilm kost EUR 2195, hier begint de a la carte menu mee. 
Dit is inclusief:
  • Ik ben 8 uur aanwezig om te filmen.
  • KM kosten binnen Nederland & eilanden.
  • 4K drone opnames .

Afhankelijk van jullie wensen, dagindelen, soort trouwfilm, mogelijkheden van de locatie kunnen extra mogelijkheden kiezen zoals: langer aanwezig, love shoot van te voren, korte interviews met familie en vrienden, de trouwfilm ontvangen op exclusief lederen mapje, social media pack in instagram formaat en nog veel meer. 


Wat is A LA CARTE?

Wij hebben dit natuurlijk met veel mensen gedeeld en wij krijgen het hetzelfde antwoord iedere keer. "Zo'n trouwrapportage hebben wij nog nooit gezien." Dominick, super bedankt, you rock!

In onze voorbereiding wilden wij zeker een videograaf, afgewisseld met video en drone footage, dus googelen. Al snel kwamen wij bij Dominick terecht. Het voelde direct okay, dus hebben wij een teamscall opgezet. Ondanks dat wij onze eigen ideeen hadden, had Dominick direct hele goede pointers over zaken waarover wij eigenlijk helemaal niet over nagedacht hadden.

Op de dag zelf, was Dominick strict op tijd en qua interactie voelde het meteen als een vriend in plaats van 'iemand die je inhuurt'. Sterker nog, op die dag denk je niet helemaal helder, maar Dominick nam ons helemaal mee in scenario's, belichting en momenten van interacties. Dominick is de hele dag bij ons geweest en heeft echt de mooiste momenten vastgelegd waarvan wij nog steeds een wow-factor van hebben.
 De combinatie van drone footage en mooie b-rolls hebben uitendelijk gezorgd voor een onvergetelijk resulaat, wat voor ons lifetime is. Wij hebben dit natuurlijk met veel mensen gedeeeld en wij krijgen het hetzelfde antwoord iedere keer. Zo'n trouwrapportage hebben wij nog nooit gezien. Dominick, super bedankt, you rock!

Maurice & Yo

Wat is de precieze rol van een videograaf? Het is een term die minder gangbaar is dan "fotograaf," hoewel in de trouwsector de term "trouwvideograaf" veel bekender is. Een videograaf vertoont in wezen veel gelijkenissen met een fotograaf, maar de nadruk ligt op het vastleggen en bewerken van bewegende beelden. Met name in de context van bruiloften wordt een videograaf vaak ingeschakeld, soms samen met een tweede videograaf. In vergelijking met een enkele videograaf biedt werken met twee videografen aanzienlijke voordelen. Dit is vooral merkbaar doordat er tijdens het filmen gebruik wordt gemaakt van meerdere camera's. Het resultaat is een verhoogde cinematografische waarde van de trouwvideo, omdat er na afloop bij het monteren een brede selectie aan camerastandpunten beschikbaar is om uit te kiezen. De taak van een videograaf omvat niet alleen het vastleggen van beelden, maar ook het streven naar creativiteit in beweging en het opnemen van geluid om een volledige visuele en auditieve ervaring te creëren.

01. WAT DOET EEN TROUWFILM VIDEOGRAAF?

De prijs van een trouwfilm varieert gemiddeld rond de 1800-2500 euro. Een opkomende videograaf vraagt doorgaans ongeveer 800 euro, terwijl een ervaren videograaf meestal meer dan 2000 euro in rekening brengt. De uiteindelijke kosten van een trouwfilm worden beïnvloed door factoren zoals de stijl, ervaring, werkwijze en de gebruikte apparatuur van de videograaf. De dag is van ontelbare waarde en richt mij daarom op hoge kwaliteit trouwfilms die elegant en tijdloos zijn. De investering voor een trouwfilm is en blijft veel geld. Maar na de bruiloft, en soms zelfs na enkele jaren, krijg ik berichtjes van koppels waar ik de trouwfilm voor gemaakt heb die keer op keer vertellen dat ze zo blij zijn dat ze uiteindelijk voor een hoge kwaliteit trouwfilm hebben gekozen in plaats van 'hun buurjongen in te huren'. 

02. WAT KOST EEN TROUWFILM?

Voor een optimale weergave van jullie bruiloftsverhaal in een trouwfilm is het als bruidspaar het meest aan te raden om van begin tot eind een videograaf aanwezig te hebben. Vanaf de ochtendvoorbereidingen tot aan de openingsdans op het feest, elk moment draagt bij aan de volledigheid van jullie trouwfilm. Veel stellen kiezen ervoor om de videografie tot ongeveer het eerste uur van het feest te boeken.

03. Hoeveel uur ben je aanwezig bij onze bruiloft?

Veel stellen koesteren de wens om drone-opnames in hun trouwfilm op te nemen, en dat is begrijpelijk! Het biedt een uniek perspectief dat zelden elders te aanschouwen is. Als videograaf streef ik ernaar om in elke trouwfilm enkele drone-beelden te integreren. Deze beelden gebruik ik voornamelijk om de locatie te accentueren en zo nu en dan voor bijzondere creatieve opnames. Denk bijvoorbeeld aan het moment waarop het bruidspaar per trouwauto arriveert bij de trouwlocatie.
Uiteraard gebeurt dit altijd in samenspraak en kan het op aanvraag van het bruidspaar plaatsvinden. Hierbij dien ik me echter aan de lokale regelgeving te houden. Het is bijvoorbeeld strikt verboden om in de nabijheid van luchthavens te vliegen, en de weersomstandigheden moeten ook geschikt zijn. Helaas kan je niet bij elke locatie vliegen. Helaas verschuiven veel trouwvideograven deze verantwoordelijkheid naar het koppel toe. Ik heb echter contacten bij o.a. staats bosbeheer en diverse gemeentes waardoor ik zelf contact opneem met de juiste organisatie om de toestemming te regelen. Daarnaast ben ik natuurlijk volledig erkend en gecertificeerd om te vliegen met de drone.

04. Vlieg je ook met de drone?

Er bestaat vaak het idee dat het inhuren van een videograaf voor je bruiloft voor veel drukte kan zorgen. Een bruidsvideograaf kan inderdaad de aandacht trekken, soms door het gebruik van grote lampen, uitgebreide camera-apparatuur en een complete filmploeg. Echter, ik streef juist naar het tegenovergestelde. Als videograaf werk ik alleen en maak ik gebruik van een geavanceerde Sony systeemcamera (A7s mark III), die de nieuwste technologie bevat. Deze camera wordt momenteel beschouwd als de "heilige graal" voor trouwvideografen. Het toestel is compact, beschikt over interne beeldstabilisatie (wat resulteert in vloeiende opnames), en heeft een uitzonderlijk vermogen om in donkere omgevingen meer details vast te leggen dan het menselijk oog (wat handig is voor situaties in bijvoorbeeld donkere kerken en op feestlocaties). Bovendien kan de camera in 4K-resolutie filmen en slow-motion mogelijkheden bieden.

Dit klinkt allemaal heel technisch maar wat het betekent is dat ik geen grote lampsystemen mee hoeft te slepen, ik geen ingewikkelde stabilisatie systemen hoeft te gebruiken om mooie beelden te schieten. In de laatste 9 jaar heb ik mij gespecialiseerd in de optimalisatie van mijn film uitrusting waardoor deze compact is. Dit heeft als voordeel dat ik snel en haast onzichtbaar de juiste shots weet vast te leggen maar ook dat ik haast niet opval en dus niet voor drukte op jullie bruiloft zorg.

05. Zorgt een trouwvideograaf voor extra drukte op onze bruiloft?

Is de combinatie van een videograaf en fotograaf op je huwelijk overbodig? Dat is vaak de vraag die opkomt. Hoewel het begrijpelijk is dat foto's en film in één adem worden genoemd, zijn het werkelijk twee volledig verschillende mediums. Een trouwfilm is een op zichzelf staand en uniek product. Met een videograaf op je huwelijk krijg je de mogelijkheid om het volledige verhaal te vertellen. Bovendien moet niet worden vergeten dat een trouwfilm ook geluid vastlegt, en dit is minstens zo waardevol als de visuele beelden zelf. Als videograaf heb ik herhaaldelijk ervaren hoe cruciaal dit aspect is bij een huwelijk. Door gebruik te maken van kleine (haast ontzichbare microfoons) kan ik in bijna alle situaties het geluid fijnloos opnemen. In het welkoms gesprek in mijn studio in Apeldoorn kan ik de microfoons ook laten zien en in detail gaan hoe ik ze inzet op misschien wel jullie bruiloft.

06. Wat zijn de voordelen van een trouwfilm ten opzichten van foto's?

Een zeer relevante vraag, en het antwoord is "nee". De samenwerking tussen mij als trouwvideograaf en de fotograaf is van uiterst groot belang. Jullie streven ernaar om niet alleen prachtige foto's te verkrijgen, maar ook een adembenemende film die de sfeer en emoties van jullie speciale dag vastlegt. Om dit ambitieuze doel te verwezenlijken, is het van essentieel belang dat de fotograaf en videograaf nauw met elkaar samenwerken. Het vereist het maken van duidelijke afspraken die stipt worden nageleefd, en vooral het voortdurend communiceren gedurende de dag.

07. Lopen een videograaf en een fotograaf elkaar niet in de weg?