Wat verandert er voor een trouwfilm in Corona tijd?

3 minuten
Wat verandert er voor een trouwfilm in Corona tijd?

Bruiloften en trouwfilms in Corona tijd, hoe werkt dat?

Deze corona tijden maakt het niet makkelijker om te trouwen en om een mooie trouwfilm te laten maken. De hele trouwbranche is hard geraakt door de maatregelen die nu al meer dan een jaar, met wat versoepelingen hier en daar, aanhouden. Maar kan er nog getrouwd worden? Kunnen er nog trouwfilms gemaakt worden? Hoe ga jij hiermee om Dominick? Dat zijn de vragen die ik de laatste tijd vaak krijg en ga er dus graag even wat dieper op in:

Kan er nog getrouwd worden met de huidige corona maatregelen?

Het korte antwoord is: Ja, maar alleen met een hele kleine groep aanwezigen en zonder feest. Hieronder een overzicht van de huidige regels (Per 11-03-2021):

  1. De groep mag niet groter zijn dan 30 mensen.
  2. Iedereen dient 1,5 meter afstand te houden.
  3. De bruiloft is alleen voor genodigden.
  4. De bruiloft en/of samenkomst mag niet buiten plaatsvinden.

En tenslotte: heeft u of een van uw gasten klachten dan geldt: Thuisblijven!

Dit maakt het trouwen er niet leuker op dus ik zie dat veel bruiloften uitgesteld worden. Maar wanneer kunnen de bruiloften dan plaats vinden? Momenteel weet nog niemand dit. Een voorzichtige schatting is vanaf maand Oktober 2021. Ingewijden geven aan dat de inentingen dan op een dusdanig niveau zit dat corona controleerbaar is. Of dit waar is zullen de komende maanden uitwijzen. 

Maar wij willen toch trouwen tijdens corona, kan je toch een trouwfilm maken?

Als jullie er toch voor kiezen om te trouwen tijdens corona. Bijvoorbeeld omdat een van jullie een periode naar het buitenland gaat voor werk, een familielid oud/ziek is of in verband met een zwangerschap. Een trouwfilm biedt dan een mooie gelegenheid om de rest van de familie, die niet aanwezig kon zijn op de bruiloft, toch een inkijkje te geven in jullie speciale dag. 

En ja; ik kan gewoon een trouwfilm maken en aanwezig zijn op jullie dag. 

Ik hou me aan de maatregelen; ik zal een mondkapje dragen, hou 1,5 meter afstand en schud geen handen (helaas :()

De same-day edit is misschien wel wat.. 

Same-day edit is een toevoeging op een trouwfilm waarbij ik dezelfde dag al een video van 1,5 minuut maak die jullie gemakkelijk via sociale media of whatsapp/imessage kunnen delen. Dit is wellicht ook een mooie uitbreiding voor als jullie tijdens corona gaan trouwen. 

Voor meer vragen of interesse in een trouwfilm; neem contact met mij op.