Door George Huisman


STEENWIJK – Het was een gevalletje van twee vliegen in één klap. Trouwvideograaf Dominick Verstoep (30 jaar) greep met beide handen de mogelijkheid aan om het pand Woldpromenade 14 in Steenwijk te kopen. Eindelijk een rustige eigen werkplek in zijn hectische bestaan. En datzelfde biedt hij andere creatieve mensen aan: fulltime een luxe werkplek of een flexplek bij hem huren, beide voor een vaste, alleszins redelijke, all-in prijs per maand.

'Prachtige heldere werkplekken voor bijvoorbeeld fotografen, schrijvers of andere werkers in de creatieve sector"                              

Er hebben al belangstellenden proefgedraaid. Het zijn prachtige heldere werkplekken voor bijvoorbeeld fotografen, schrijvers of andere werkers in de creatieve sector, die tot nu ‘veroordeeld’ zijn tot een werkruimte in de eigen woning.

Zo’n vier maanden geleden kocht Dominick Verstoep het pand en liet het volgens eigen ontwerp grondig opknappen: nieuwe vloer, nieuwe muren (al werd een karakteristiek stukje muur met opzet behouden), verlichting, elektronica. Er zit een digitaal voordeurslot in, te openen via een app.

De verwarming gaat automatisch aan als er iemand binnen komt of is, is het pand leeg schakelt de verwarming zichzelf uit. Een duurzaamheidsdingetje. ‘Ik kwam door mijn werk in het hele land heel veel fotografen, zzp’ers en andere creatievelingen tegen die min of meer noodgedwongen thuis werkten. Zij misten daardoor de binding met gelijkgestemde creatieve mensen, waar ze mee konden brainstormen.

Een eigen werkplek of een flexplek

Vandaar dat ik in mijn nieuwe pand meerdere werkplekken heb ingericht. Je kunt hier kiezen voor een vaste plek met eigen bureau en kast, of een flexplek huren, op basis van een soort maandabonnement, natuurlijk met snel draadloos internet. Er is een gezamenlijke stamtafel (plus gezamenlijke keuken met koffiezetapparaat en een toilet); je kunt zodoende op elk moment even sparren met de andere huurders. Zo kun je tot mooie ideeën komen’. ‘Misschien’, mijmert hij, ‘kun je met de groep toewerken naar het gezamenlijk aanbieden van jezelf aan bedrijven of ondernemers. Dat is ook een beetje de gedachte achter deze werkplekken’.

Trouwvideograaf

Dominick Verstoep is al acht jaar werkzaam als trouwvideograaf. Dat hij bijzonder goed is in zijn werk blijkt wel aan de recente nominatie ‘Beste trouwvideograaf van Nederland’. ‘Als trouwvideograaf ben ik volgeboekt. Bruiloften zijn een hele mooie passie voor mij. De meeste mensen gaan vrijdag of zaterdag trouwen, en daarvan heb je er maar een beperkt aantal in het seizoen. Ik werk ook als Tweede Kamer-videograaf. Mijn beroep is er één van rennen of stilstaan. Zo kan ik op een nacht ergens buiten filmen, dan naar Duitsland gaan, dan naar Twente, tussendoor naar Steenwijk, later op de middag door naar Arnhem en ’s avonds weer naar Den Haag. Dat is wel het gave van mijn beroep’.

Jerry Bruckheimer

‘Ik heb bij mijn idool stagegelopen: de vermaarde Amerikaanse televisie- en filmproducent Jerry Bruckheimer, bekend van series als CSI en films als Top Gun, Pearl Harbor, The Rock en Pirates of the Caribbean. Ik was de eerste niet-Amerikaan die bij hem mocht stagelopen; er zijn elk half jaar tussen de 15.000 en 20.000 aanmeldingen en ik werd uitgekozen. Zo’n kleine kans. Half jaar daar mogen werken en daar gewoond, dat was wel heel gaaf. Ik zat er op het hoofdkantoor: op maandag zat je bij CSI en op dinsdag ging je naar een vergadering met Johnny Depp erbij. Ik heb nog steeds contact met hem. Ik heb ook in Amsterdam stagegelopen, bij Nova Zembla, New Kids en bij Reinout Oerlemans en een project gehad met Rutger Hauer. Hollywood, Amsterdam, Steenwijk. Dat is toch wel een bijzonder rijtje’.

Deel dit bericht 👍