Tips voor een persoonlijke bruiloft

Tips voor een persoonlijke bruiloft. Van eigen trouwkaartjes tot een thema kleur tot de trouwfilm!

De mooiste dag van je leven wordt er alleen maar mooier van als hij ook nog eens persoonlijk is. Iedereen wil dat zijn of haar bruiloft uniek is. Je zult je wel afvragen hoe je je bruiloft uniek en persoonlijk kan maken. Er zijn diverse manieren om dit te doen. Deze manieren zullen we kort bespreken in dit artikel.

Een eigen kaartje ontwerpen

Mensen vinden het over het algemeen ontzettend leuk als het bruidspaar een eigen uitnodigingskaart ontwerpt. Ontwerp de kaart in een stijl die bij jullie als stel past. Probeer hierbij niet te veel te conformeren naar algemene normen, maar probeer juist jullie authenticiteit te benadrukken. Als jullie dol zijn op fantasy, is er niks mis mee om het kaartje in deze stijl te ontwerpen. Hiermee laat je juist iets van jezelf zien aan mensen. De meeste mensen vinden dit alleen maar leuk. Er is ook niets mis met een inspirerende quote of een grappige anekdote.

Zet een kleur centraal

Een variant op een dresscode is het centraal zetten van een kleur op de bruiloft. Hebben jullie een gezamenlijke lievelingskleur? Zet deze kleur in het zonnetje op jullie bruiloft. Hiermee maak je de gelegenheid alleen maar persoonlijker. Je kunt ook voor elke vriend persoonlijk een kaartje schrijven. Op het kaartje kun je dan noteren wat deze persoon zo onmisbaar maakt in jullie leven. Dit vinden mensen echt ontzettend leuk en soms raakt het mensen ook. Houd dus wel rekening met emotie als je dit doet.

Wees lief voor je vrienden

Wees lief en attent voor je vrienden, want dit zullen ze enorm waarderen. Het is niet alleen belangrijk om je bruiloft persoonlijk te maken door iets van jezelf te laten doorschemeren in het programma of de uitvoering, maar het is tevens van belang het persoonlijk te maken door je vrienden goed te behandelen en uit te spreken wat ze zo ontzettend bijzonder maakt.

Maak gebruik van je hobby

Als je een originele hobby hebt – of een levenslange passie – is het ontzettend leuk om dit als thema te laten terugkeren op je bruiloft. Deel voetballen uit als manlief van voetbal houdt. Of dans op Spaanse gitaarmuziek als hij akoestische gitaar speelt. Probeer de bruiloft zo persoonlijk mogelijk te maken. Het is niet erg van de standaardprocedure af te wijken, mits de bruiloft dan beter bij de persoonlijkheden van het bruidspaar past.

Het avondeten

Denk goed na over wat je wilt eten op je bruiloft. Het avondmaal vormt een perfecte gelegenheid om je bruiloft een persoonlijke touch te geven. Als je elkaar ontmoet hebt op vakantie in Duitsland, zou je bijvoorbeeld Duits kunnen eten. Dan moet dit natuurlijk wel mogelijk zijn op de plek die je gereserveerd hebt. Heb je allebei een obsessie met Spanje? Twijfel er niet over om Spaans te eten. Er zijn ook andere manieren mogelijk om het eten persoonlijker te maken. Te denken valt aan de namen van het bruidspaar op de taart te zetten of het aantal kaarsjes laten corresponderen met hoeveel jaar jullie samen zijn. Zo zijn er talloze mogelijkheden om de bruiloft intiem en persoonlijk te maken.

Maak foto’s en video’s

Vergeet niet om foto’s en video’s te maken van de bruiloft. Als je dit doet kun je de mooiste momenten voor eeuwig en altijd vastleggen. De kus. De eerste keer dat het bruidspaar elkaar ziet. De trotse blik van de vader die zijn dochter de trap af ziet lopen. De fiere moeder. Al deze momenten kun je vastleggen op je bruiloft. Het is belangrijk om de kleinere dingen niet uit het oog te verliezen, want ook het neefje dat steeds maar weer naar de borrelplankjes loopt om nootjes te pakken is de moeite waard om te fotograferen. Het zijn vaak deze momenten die uiteindelijk het meeste kleur geven aan je bruiloft.

Last but not least ..

Misschien wel de belangrijkste manier om de bruiloft persoonlijk te maken, is door je vrienden te laten zien hoe veel ze voor je betekenen en dankbaarheid te uiten voor hun fantastische aanwezigheid. Uit je emoties, want hiervoor is een bruiloft bedoeld. Het kan helpen om niet te veel mensen uit te nodigen. Hierdoor voelen mensen zich alleen maar specialer. Het is meestal nergens voor nodig om honderden mensen uit te nodigen als je gaat trouwen, want dan voelt niemand zich een bijzondere gast. Als je het relatief klein houdt voelen mensen zich meer gewaardeerd en dit komt de sfeer ten goede. Twijfel er dus niet over om niet te veel mensen uit te nodigen.

Ontvang mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Ontvang mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van leuk nieuws en updates over mijn projecten.

Oops! There was an error sending the email, please try again.

Awesome! Now check your inbox and click the link to confirm your subscription.