Tips voor de beste trouwvideo

Als je gaat trouwen wil je natuurlijk wel de beste trouwvideo hebben. Hoe zorg je ervoor dat de trouwvideo goed tot zijn recht gaat komen? Dit is zo makkelijk nog niet, want er zijn ontzettend veel factoren om rekening mee te houden. Bovendien zijn er een hoop – ogenschijnlijk simpele – dingen die je al snel over het hoofd ziet, maar waar je eigenlijk wel rekening mee dient te houden. Lees verder voor de beste tips en tricks voor jouw trouwvideo.

Elkaar voor het eerst zien

Het klinkt wellicht overbodig, maar het moment dat het bruidspaar elkaar voor het eerst ziet wordt vaker vergeten om vast te leggen dan je zou denken. Je zou kunnen stellen dat dit moment het mooiste en belangrijkste moment is van de dag, want voor het eerst zie je elkaar in prachtige kleren. Waar moet je staan om dit moment vast te leggen? Dit is zo makkelijk nog niet. Uiteraard hangt het in hoge mate af van de plek waar het bruidspaar elkaar voor het eerst zien. Bij de voordeur? Of komt de bruid de trap af? Plan in ieder geval goed van tevoren waar je gaat staan met je camera, want voor je het weet is het moment al voorbij en heb je het voor eeuwig gemist.

Traditie

Er wordt steeds vrijer omgegaan met het concept van een bruiloft. Mensen hebben een minder vooraf nauwgezet bepaald beeld van hoe een bruiloft eruit hoort te zien. Vul de dag dus in op een manier waar je als individu achterstaat. Hier moet je ook rekening mee houden als je een trouwvideo gaat maken, want misschien heeft het bruidspaar het eerste moment dat ze elkaar zien wel heel anders ingericht. Hier moet je dan absoluut rekening mee houden.

Opruimen is belangrijk

Als je je niet op locatie aankleedt, maar thuis, is het natuurlijk wel belangrijk dat het huis opgeruimd is. Anders staat jouw rommel voor eeuwig en altijd op video. Let op details. Ook ogenschijnlijk kleine dingen kunnen heel ergerlijk zijn als je de video honderd keer gaat terugkijken, alleen en met de (klein)kinderen.

Inzoomen

Om de liefde tussen de man en vrouw in beeld te brengen is het soms nodig om in te zoomen op de gezichten van het bruidspaar. Als je vanaf een afstand blijft filmen kan er een hoop verloren gaan. Vergeet dus niet af en toe op de zoomknop te drukken. Film de twinkeling in de ogen van de vrouw als ze voor het eerst haar man in pak ziet. Film de lach op het gezicht van de man als hij het ja-woord geeft.

Speciaal moment

Het moment dat de zon ondergaat is perfect om een video te maken. Als de zon oranje kleurt en de lucht rood, vormt dit de perfecte achtergrond voor de mooiste video’s. Deze beelden staan erom bekend uiterst romantisch te zijn. Dit is uiteraard het beoogde effect op de mooiste dag van je leven. Je kunt het moment eventueel opleuken door lampen op te hangen die oranje of rood zijn. Deze lampen zullen prachtig kleuren bij de ondergaande zon. Zo kun je een hele romantische video maken waar je nog lang van kunt genieten.

De dans

De dans van het bruidspaar is uiteraard bijzonder geschikt om vast te leggen op film. Er is weinig zo dynamisch als een dansend stel. Of je nu een moderne dans uitvoert of keurig de pasjes hebt geleerd van stijldansen, de dans zal ongetwijfeld prachtig in beeld komen als je het bruidspaar op een smaakvolle manier filmt. Vergeet dus vooral niet om dit prachtig intieme moment vast te leggen op film. Er is weinig zo romantisch als een dansend paar dat net getrouwd is.

Dominantie

Tot slot misschien wel de belangrijkste tip voor een goede trouwvideo. Beweeg je niet te opvallend tussen de feestende lieden, want zo gaan de mooiste momenten ongezien aan je voorbij. Het is belangrijk op de achtergrond te verdwijnen als je een mooie video wilt maken, want als mensen niet door hebben dat ze gefilmd worden, staan ze het mooist op de video. Er is niets storender dan iemand die de camera om de vijf minuten in het gezicht van de bruidegom duwt, hoe groot de verleiding dit te doen ook mag zijn. Weersta dus de verleiding in je enthousiasme op te gaan, maar behoud afstand en probeer onopvallend te werk te gaan. Alleen op deze manier maak je de mooiste beelden.

Het feest kan beginnen

Nu je alle tips hebt gelezen om de beste trouwvideo te maken, kan het feest beginnen. Doe de camera in je rugzak en haast je naar de bruiloft om de mooiste trouwvideo te laten maken door. Samen met mij, als prijs winnend trouwvideograaf, en deze tips wordt jullie trouwvideo helemaal géwéldig!

Trouwfilm • inclusief drone • Dominick Verstoep Filmmaker
Een écht persoonlijke trouwfilm. Jullie bruiloft creatief en onzichtbaar vastgelegd op film. Duidelijke all-in prijs. Inclusief drone opnames.
Lees meer over het laten maken van een trouwvideo!

Ontvang mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Ontvang mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van leuk nieuws en updates over mijn projecten.

Oops! There was an error sending the email, please try again.

Awesome! Now check your inbox and click the link to confirm your subscription.