Bruiloft filmen of laten filmen

Je bruiloft laten filmen of dit vragen aan je daggasten..

Bruiloft filmen of laten filmen? Lees over de voordelen om een bruiloft te laten filmen door een ervaren en professionele trouwfilm videograaf.

Uiteindelijk is jullie grote dag daar. Een moment waar jullie samen hard naar toe hebben gewerkt en wat een levenslange herinnering gaat worden. Jullie willen nog jarenlang terug denken aan deze mooie dag. Om jullie bruiloft als een echte herinnering vast te leggen film je niet alleen de grote momenten zoals het JA woord en de ceremonie maar focus je ook op de kleine persoonlijke momenten. Dit is wat ik doe als bruiloft videograaf!


Onzichtbaar jullie bruiloft filmen

Mijn doel is om jullie bruiloft te filmen op een manier om hier nog jaren lang van te genieten. Ik doe dit door bijna ontzichtbaar te zijn op jullie bruiloft. Ellen & Jasper lieten laatst een review van hun trouwfilm achter en zeiden dit ook, ze zeiden: “Dominick is professioneel, vriendelijk en werkt haast onzichtbaar.”

Manon & Ramon zeiden dit over mij: “Je merkt nauwelijks dat hij aanwezig is, houdt zich op de achtergrond, waardoor je de mooiste beelden krijgt. “
Roselien en Henk zeiden: “Vooraf brengt hij goed in kaart wat de wensen zijn en op de dag zelf merk je hem amper. “

Goede pointers voor tijdens het filmen

De momenten wanneer ik niet ontzichbaar ben zijn de momenten dat ik suggesties doe. Dat kan bijvoorbeeld zijn over manier om te staan ten opzichte van het licht of dat ik mooie plekjes rondom het landhuis heb gezien. Maurice & Yo hebben dit ook aangehaald in hun review over mij omdat ze dit heel belangrijk en mooi vonden: “Ondanks dat wij onze eigen ideeen hadden, had Dominick direct hele goede pointers over zaken waarover wij eigenlijk helemaal niet over nagedacht hadden.”

De dag zelf gaat namelijk enorm snel voorbij, hierover zeiden ze: “Sterker nog, op die dag denk je niet helemaal helder, maar Dominick nam ons helemaal mee in scenario's, belichting en momenten van interacties.”

De voordelen van ervaring tijdens het filmen

Op het moment dat jullie deze tekst lezen zijn jullie zelf waarschijnlijk ook al bezig met het plannen van jullie bruiloft dus jullie weten ongetwijfeld aan hoeveel dingen je tegelijkertijd moet werken. Dit is tijdens de bruiloft ook zo; er gebeuren heel veel dingen tegelijkertijd en mijn taak als videograaf is om geen extra stress te veroorzaken maar wel de juiste momenten vast te leggen wat jullie als koppel over een paar jaar toch zouden willen zien in een bruiloft. Ik hoor dit heel vaak van koppels dat ze het fijn vinden dat ik zo relaxed en stressloos te werk ga. Lisette & Richard haalde dit nog aan in hun ervaring over mij: “Dominick is super relaxed, luistert goed naar de wensen en weet een schitterend eindresultaat neer te zetten".

Andere voordelen van ervaring is dat ik veel fotografen door de jaren heen heb leren kennen en ik kan heel goed werken met alle fotografen. Dit is wat Karin & Sander hierover zeiden in hun review: “Je merkt bijna niet dat hij er is, waardoor het niet geforceerd wordt. Dominick is professioneel en werkte naar mijn idee goed samen met onze fotograaf, zodat ze elkaar niet in de weg liepen.”

Jullie bruiloft filmen door bijvoorbeeld de mobiele video opnames van gasten te verzamelen of een professionele trouwfilm te laten maken door mij als jullie trouwvideograaf.

Vaak krijg ik de vraag wat eigenlijk zo anders is als je video beelden van gasten verzameld ten opzichte van een trouwfilm, een HELEBOEL kan ik jullie vertellen.

  1. Natuurlijk richt ik mij als trouwvideograaf op emotie, ik pak de emotionele momenten door in te spelen op de dag, de planning en te anticiperen wat er gaat gebeuren. Hierdoor ben ik vaak net op de goede plek.
  2. Er is een Amerikaanse gezegde die luid 'Magic happens in the edit'. Bij de montage van een trouwfilm komt namelijk alles pas echt samen. Een trouwfilm monteren is heel tijd rovend en vereist buiten goede apparatuur ook veel kennis en kunde.
  3. Ik film niet alleen, ik werk ook met een grote variatie aan geluidsapparatuur om geluid goed vast te leggen.
  4. Ten slotte; jullie willen zelf natuurlijk toch ook genieten van de dag. Veel ambtenaren of planners zullen de gasten veelal vragen mobieltjes weg te doen omdat dit heel storend kan zijn tijdens de ceremonie, taart aansnijden en het feest.
  5. Door mijn ervaring weet ik de juiste momenten vast te leggen. We bespreken natuurlijk jullie visie en het is mijn doel op jullie bruiloft om deze visie tot leven te laten komen in een trouwfilm.
  6. Ten slotte, als jullie zelf shots in gedachte hadden of misschien zelfs nog niet aan gedacht hebben, kan ik als ervaren trouwvideograaf ervoor zorgen dat deze opgenomen worden door pro actief mee te denken en jullie er op de juiste momenten aan te helpen herinneren. Maar het is ook niet alleen dat; door mijn ervaring ben ik in staat shots vast te leggen die vele andere niet in staat zijn vast te leggen. Ervaring is belangrijk, vooral als we een bruiloft filmen!

Ontvang mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Ontvang mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van leuk nieuws en updates over mijn projecten.

Oops! There was an error sending the email, please try again.

Awesome! Now check your inbox and click the link to confirm your subscription.